Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megújult a Móri úti kereszt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 02.
Közel háromhetes restaurálási munka után visszakerült a helyére a közel 140 éve a Mór út 33. szám alatt álló kereszt. Az 1881-ben Mikó Ferencz és felesége, Winiczai Anna által „Isten dicsőségére” emelt keresztet Földi Zoltán képviselői kerete terhére újíttatta fel Kocsis Balázs restaurátorral, az emlékoszlopot körülvevő aljzat és kerítés rendbe hozását pedig Link Ferenc Gugás-völgyi utcai lakos vállalta.
Tovább...
 
Elkészült a Komjáti utca felújítása az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 02.
Műszaki átadást tartottak az öreghegyi Komjáti utcában, ahol nemrég készült el a burkolat és a csapadékvíz-elvezetés teljes rekonstrukciója. Az eseményen egy másik közlekedési beruházás kapcsán is fontos információ hangzott el: a Pozsonyi - Zsolnai úti ideiglenes körforgalmat jövőre fogják véglegesíteni a tapasztalatok birtokában.
Tovább...
 
Nyolc tehetséges fiatal kapott ösztöndíjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 02.
A Székesfehérvári Rotary Klub Tehetséggondozó Programja nyolc fiatalnak adott át tegnap ösztöndíjat az Önkormányzat támogatásával. A tehetségeket zenei, illetve tanulmányi fejlődésükben segíti a program: összesen kétmillió forint értékben.
Tovább...
 
Szeretném magam megmutatni!l Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 02.
A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiatal művészeinek alkotásaiból nyílt ma kiállítás az Árpád Fürdő Galériájában. Az intézmény gondozottjai Pocsai Julianna festő segítségével készítették el a szebbnél-szebb, színes alkotásokat.
Tovább...
 
Ezerarcú muzsika Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 02.
Székesfehérváron évtizedes hagyomány, hogy a zene világnapján a város zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszeres művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak - nem ritkán a közönséggel közösen. Október elsején tizenötödik alkalommal rendeztek nagyszabású koncertet az Alba Regia Sportcsarnokban.
Tovább...
 
A legjobb könyvtárosokat díjazzák Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 01.
A megye legjobb szakmai munkát végző és emberi kvalitásaiban is kiemelkedő könyvtárosait díjazzák a Tóth György emlékéremmel. A javaslatokat október 18-ig kell elküldeni a Vörösmarty Mihály Könyvtárba.
Tovább...
 
Két díjat is nyert Székesfehérvár a "Communities in Bloom" világversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 01.
Tavaly csatlakozott Magyarország a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, amelyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást. A verseny díjátadóját a kanadai Yarmouthban tartották, ahol Székesfehérvár volt a versenyben résztvevő egyetlen olyan város, ímely két díjat is kapott.
Tovább...
 
Jamgyökér – elixír változókorban lévő hölgyeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 01.
A jamgyökér nagyon hatékony a menopauza tüneteinek enyhítésében. Kiválóan csillapítja a hasi görcsöket, a fejfájást, csökkenti az ingerlékenységet. A kínaiak szerint rendszeres fogyasztása élénkíti az intellektust, és az életünket is meghosszabbítja.
Tovább...
 
Az őszi erdő veszélye: a kullancs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 01.
A kullancsok tavasszal és ősszel érik el szaporodásuk csúcsát. A nőstények aktivitását befolyásolja a napsugárzás, a páratartalom és a nedvesség. A langyos őszi időjárás és a páradús (eső utáni) környezet idillikus számukra.
Tovább...
 
Elkészült a Bartók Béla tér felújításának I. üteme Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 01.
Határidőre elkészült a Bartók Béla tér felújításának I. üteme: kicserélték, felújították a közműveket. A műszaki átadás is már lezajlott. A második ütem munkálatait 2020 tavaszán kezdik el. Az Önkormányzat minden a felújításban és a téren dolgozónak, ott élőnek köszönetét fejezi ki a felújítás során tanúsított toleranciáért.
Tovább...
 
Kínai bazsalikom: dísznövény, gyógynövény, fűszer és zöldség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 01.
A kínai bazsalikomot Európában sokáig dísznövénynek nevelték, a kínai, koreai, indiai és japán gyógyászatban pedig már évezredekkel ezelőtt használták meghűlés ellen, a köhögés csillapítására, allergia észlelésekor, görcsoldásra, szülési fájdalmak enyhítésére, az emésztés javítására. A magjából nyert olaj a festékiparegyik alapanyaga, a lenolajhoz hasonlóan is hasznosítja több iparág, a belőle készült szappan pedig enyhíti a viszketést.
Tovább...
 
<< Első < Előző 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8405 - 8415 / 20496